En ny utmaning

Nu står GFKU inför en ny utmaning.
Hur seriösa är vi villiga och gå, och hur stora kan vi bli?

Har ni viljan att gå in för det här och har ni viljan att visa vad ni står för? Isåfall kan det här bli hur stort som helst!
GFKU kommer att gå på första matchen efter uppehållet, den 6:e januari och satsar även på att få ihop ett gäng till bortamatchen mot Önnered den 16:e.
   Efter de skriverier som har varit är det av yttersta vikt att alla medlemmar ser till att komma, och gärna värva nya medlemmar. Antalet i klacken mott Önnered hemma får ett givet IG. Däremot jobbade ni som var där GALET bra! ökar vi antalet i klacken och ser till att jobba lika bra kommer vi att höras, synas och stötta ännu bättre!

Det är NU vi ska visa Bohusläningen, Önnered och folk som herr Janson vad vi går för. Vad vi står för!

Inom de närmaste dagarna kommer en typ av styrelse att arbetas fram. Detta för att underlätta i beslutsfattande situationer mm.

Till sist gör vi lite reklam - på juldagen skapades 2 drinkar.
Det hela började med att en bartender står bakom bardisken och serverar allt fullare gäster. En kväll som, precis som vanligt, ägnades åt att blanda de gamla vanliga och servera öl. Men plötsligt glider en kille fram och säger något helt otippat
 - Du, jag vill ha en grön drink, och den ska heta Kroppskultur.
Bartendern, som bara råkade vara en GFKU medlem tittade på gästen och skrattade fram ett
- Hahaha, okej. En Kroppskultur kommer!

Bartenders första försök ledde till en en söt, men ack så god, drink! Dvs, en perfekt Kroppsare (syftar nu på vårat goa damlag... Och på sin höjd nån gubbe i herrlaget ;P)
Receptet lyder: 2cl Midori, 4cl Apple sourz, fyll upp med sprite och toppa med 3 klyftor lime. (Bygg i highball glad med is, gärna krossad, i botten.)
Detta recept ledde till ett annat som är mer av en förfest variant - och numera officiell uppladdnings dryck för GFKu (endast 18+ medlemmar, haha ;P)
Byt ut Aplle Sourz mot absint, så stark som möjligt.
Receptet lyder: 2cl Midori, 4cl Absint, fyll upp med sprite och toppa med det du har! (bygg i plastmugg och hoppa för glatta livet!) Denna drink kallas så klart - GFKU. När man har druckit ngr st av denna, mindre söta och goda drink, kan de va svårt att klämma ur sej ett GFKU, säg då bara 567! (tackar BWU för insperation)

// GFK Ultras
En tradition sedan 2008


Så där ja

Då var det Jul och jag vill bara passa på att önska er en God Jul.
Hoppas att både våra herrar och damer i Kropps klarar att slappna av å icke tänka på träning mm för i alla fall EN dag ;D

Skönt med en bra avslutning i sista matchen för båda sidor - en vinst för damerna och en svit bruten för herrarna!
Ha det Gött så länge så hörs vi!

/ Junior

GFK Ultras
En tradition sedan 2008

Jullov för både klack & lag

Jullovet är här för lagen och för klacken. Både herrarna och damerna har gjort det bra så långt och förhoppningsvis kan det bära riktigt långt till våren.
   Vi i GFKU ser fram emot damernas kick off i januari och inte minst borta mötet mot Önnered. Vi börjar redan nu ladda och vi ses snart. Vad ska vi ge i julklapp till tjejerna?!

Inger mer smutskastning av vår läktarkultur - tack

Kroppskulturs damer e snyggaste, vackraste, starkaste, snabbaste och bästaste tjejerna som finns - just de!

Efter dagens Bohusläning kan vi la vara rörande överens om EN sak - låt Aronsson sköta raporteringen av Kroppsmatcher. TACK!

Kropps herrar är längre, bredare, coolare, biffigare och manligare än alla lag i herrarnas elitserie - just de!

Samtliga tjejer i Kropps jr-lag hade tagit herr Janson i armbrytning.

Vi i GFKU är inte bara snygga - vi är bra på att skapa rubriker också - just de!

Snart jul - kan någon ge Göteborgs Posten en lektion i objektivitet?

Snart får Elin handla på systemet - just det! <3

Önnered borta...

Önnered borta måste vara ett måste efter allt detta, elelr vad säger ni?
Kanske BWU skulle vara sugna på att haka? Se det som en inbjudan gubbar!

Forza grönvitt
// GFK Ultras
En tradition sedan 2008

Karin Carlsson - sportchef på Bohusläningen.

I Karin Carlssons krönika kan man idag läsa om oss, återigen...
Karin väljer att idag ge oss kritik för något vi skrek mot Kungälv. Varför väntar Carlsson med detta ända tills nu?!
GFKUs ledning har varit i kontakt med Karin Carlsson och förklarade då att ramsan "Stå upp som Jörgen Wålemark" är en ramsa som, istället för att håna en motståndare, är en indirekt hyllning till en legend iområdet.
   Att hela de här situtionen har fått sådann uppstådelse kan endast förklaras genom att Damahandbollen är en sport utan tradition vad gäller läktarkultur och att det händer alldelles för lite i en stad som Uddevalla i December. Karin Carlsson har själv hyllat Hammarbys fans efter matchen mellan LSK - Hammarby. Att dessa använder sig av betydligt värre ramsor verkar inte bekymra Carlsson.

Nåväl, en krönika är till för att man ska uttrycka sina egna tankar och åsikter. Låt oss hoppas att det var just detta Carlsson gjorde. Och att hon inte låtit sig påverkas av vad andra tycker och tänker.
   Tyvärr måste vi göra dej besviken Karin, GFKU kommer att skrika stå upp som Jörgen Wålemark, vi kommer att sjunga att alla luktar fisk. Men en sak är säker, ni kommer aldrig höra att vi ska våldta, vi kommer aldrig använda hora i någon ramsa. Vi kommer att stötta, sjunga och hoppa. Men att klacken stannar kvar å sjunger "Vi älskar grönvitt" får inget utrymme i media. Tråkigt!

Nog om krönikan. I dagens Bohusläning återfinns även, glädjande nog, våran sida av historien. Efter det som har publicerats i tidningarna under se senaste dagarna valde vi i GFKU att ta kontakt med Bohusläningen och säga vad vi tycker och tänker om situationen och om läktarkultur. Vi anser inte att vi har gjort något fel, men ber som vi tidigare har sagt, om ursäkt ifall någon tog illa upp.
  " - Vårt syfte är att skapa en läktarkultur och stötta Kropps damer.

Det säger Emil Larsson, grundaren till klacken GFK Ulstras"

   Ingressen säger allt. Vi ville, när vi grundade, GFKU skapa ett större intresse och engagemang kring damhandbollen i Uddevalla. GFKU kommer att finnas kvar, vare sig vad folk säger eller tycker!
  

Vidare kan vi redan nu meddela att GFKU tar julledigt och kommer således inte att gå på Herrarnas match mot Kärra. Vi hörs igen när damerna kommer tillbaka ifrån sitt jullov, bättre och starkare än någonsin.
   Så, om det hörs något könsord i Agnebergshallen i helgen är det inte ifrån GFKU, bara så Karin, Göteborgsposten och George vet.

// GFK Ultras
En tradition sedan 2008

Just det...

... kom preciiis på en sak. Hammarbys fans (och jaaa, då syftar jag på de personer som går på handbollen) har ju en ramsa som går så här:
"vi är kukarna, kukarna hammarby" - Men det är ju att stötta. Så då borde det vara okej med könsord, eller hur Aronsson?!
   Således borde det även vara okej att använda sig av ordet "kuk" i ramsan "Ifrån skogen hörs ett rop - sug min kuk Olle Goop!" ?! Inte sant?
   Eftersom detta var det könsord vi i GFKU använde oss av måste vi ju vara lika rumsrena som Bajenfansen i dina ögo Aronsson?

Och man slutar aldrig att förvånas. Enligt rykten som florerar ska vi i GFKU ha kallat spelare i Önnnered för hora mm.
Detta väljer vi att dementera och tillbakavisa som rent struntprat. Har ni inget bättre för er än att påstå massa skitsnack?

//GFK Ultras
En tradition sedan 2008

Angående artiklar i Bohusläningen och GP

Under fredagen den 19/12-08 kunde man läsa i Bohusläningen att GFKU ska ha skrikit könsord riktade till, bla, Önnereds målvakt Aronsson. GFKU har under dagen kontaktat Bohusläningens Karin Carlsson och sagt hur vi upplevt situtionen.  

Inte nog med uttalanden i Bohusläningen.
I Göteborgs Posten kan man läsa bla. följande:
"Könsorden och påhoppen mot Önneredsspelarna haglade tätt."
Vidare kan man läsa följande citat, som hämtas ifrån Önnereds tränare Patrik Karlsson:
"Visst ska man tåla nidramsor, men könsord hör inte hemma i den här kulturen. Det är absolut inte bra att skrämma bort den vanliga publiken."
   Vi i GFKU är väldigt intresserade av att veta vilka könsord som nämndes och till vem?! Det står varken i Bohuslänningen eller i GP vem som hävdar att det skrikits könsord och vem dem skulle ha varit riktade till. Om det inte finns någon källa och ingen som kan peka ut någon i GFKU som "skyldig", hur kan man då bygga hela artiklar på dessa påståenden?!
I GP kan man läsa att barnfamiljer "Var på väg att gå hem" (vände dom i dörren, eller var det tidigare?!) - och i Bohusläningen står det att barnfamiljer valde att lämna hallen - även detta utan källor...
   Att Gp har valt den rubriksättning som man har valt anser vi i GFKU är olycklig. Om nu spelare i Önnered känner sig smutskastade, vem har då gett GP rätten att smutskasta oss utan underlag för det?!
   Det ända könsord GFKU skrek undermatchen var i ramsan - "ifrån skogen hörs ett rop - sug min kuk, Olle Goop" Eftersom denna ramsa är hämtad direkt ifrån IFK Göteborgs hejarklack undrar vi i GFKU ifall GP tänker publicera liknande artiklar efter varje match då Änglarna väljer att använda sig av samma ramsa?!
   För det måste ju ha varit detta GP syftar på då man säger "könsorde haglade tätt"?! Eller?!

Vi i GFKU är förvånade över all publicitet dessa ramsor har fått, då det skriks betydligt värre saker på en korpenmatch i handboll än vad vi valde att skrika under matchen mot Önnered. Utöver den förvåning som skapats, pga uppståndelsen omkring ramsorna, känner vi i GFKU oss överkörda av media då ingen har brytt sig om vad vi har tänkt, tyckt eller sagt.
Media har blindt litat på det som Önnered spelarna har sagt och inte tagit hänsyn till de andra källor som finns. Om Önneredspelare känner sig kränkta, vem har då gett makten till vissa tidningar att publicera artiklar som är byggda helt utan objektivitet?!
   Liknande ramsor, som användes i matchen mellan Kropps och Önnered, riktades mot Sävehof, Johanna Ahlm, Skövde och Kungälv.. Dessa svarade med ett skratt och tyckte att det var roligt att vi var där och engagerade oss. Det är tråkigt att inte alla kan ha samma distans till de ramsor som GFKU valt att använda sig av.
   Om någon spelare, barnfamilj eller privatperson känner sig kränkt beklagar vi detta. Vad vi i GFKU ifrågasätter är varför just detta blev startskottet för ett sånt herrans liv i media. Är det okej att skrika vissa sker till manliga utövare av en sport, men när det ritkar sig till en damidrott är det inte längre rumsret? Det verkar onekligen så, eftersom varken Bohusläningen eller Gp har publicerat något liknande då en klack använt sig av tex, "Alla luktar fisk i Göteborg". Och om nu GFKU hade använt sig av könsord. Varför skulle det vara så frukltansvärt i en handbollsmatch, men inte i en fotbolls eller hockeymatch?!
   Men som sagt, GFKU har tagit avstånd från ramsor innehållandes sådanna ord!

Till slut väljer vi att kommentera följande ur fredagens Göteborgs Posten.
"På er hemsida kan man läsa att GFK Ultras satte färg på tillställningen med sina härliga ramsor. Vad säger du om det?
- Så ska det absolut inte stå när det är några som känt sig förnedrade och kränkta.
Strax efter att GP pratat med Hans Arvidsson togs hyllningen till GFK Ultras bort från Kroppskulturs hemsida."

GFKU tar, som tidigare nämnts, avstånd ifrån könsord mm, och anser att vi har satt färg på tillställningen. Om Mikko Natri på GP anser något annat föreslår vi i GFKU att han går på Önnereds nästa match hemma. Sedan är Natri välkommen att besöka Agnebergshallen och bedömma ifall inte GFKU "Sätter färg på tillställningen med sina härliga ramsor".
   För vad som tyckts ha glömts bort är att vi faktiskt stöttar och peppar vårat eget lag i stortsett hela matcherna. Att vi sedan skriker en nidramsa då och då har förstorats upp till något huligan liknande!
    Tycker Aronsson, Arvidsson och Natri att damhandbollen var roligare utan läktarkultur?!

Att spelare i Sävehof tycker att liknande ramsor "bara är roliga" är tecken på att det är spelare med vana av läktarkultur. Dessa spelare förstår att vi inte gör ett påhopp på privatpersonen, utan bara ritkar en ramsa - med glimten i ögat - mot handbollsspelaren. Vi vill att det ska vara roligt att gå på handboll. T ex  är Sävehof och Skövde lag som visar att dom har den distansen - vilket vi i GFKU ger en applåd för!

(Att Gp väljer att publicera Aronssons uttalande som lyder
"Efteråt gick Kroppskulturs spelare och tackade klacken. Hade det hänt i vår hall skulle jag under matchen gått och sagt att de skulle ut därifrån" är bara skrattretande!
För det första framgår det av artikeln att vi bar har skrikit könsord - vilket alltså inte alls är sant. Att Aronsson väljer att kritisera våra spelare för att dom tackade oss är skrattretande.
Aronssons avslutning "Hade det hänt i vår hall..." får oss att tappa hakan. Vi ser fram emot den dagen då Aronsson går fram till Hammarby klacken å säger "GÅ UT HÄRIFRÅN!"
Den dagen vi får se om Aronsson verkligen står för sina ord kan mycket väl i sammanfalla med returmötet mellan Önnered och Kroppskultur - bara så hon vet, vår allas lilla Aronsson)



// GFK Ultras
En tradition sedan 2008

JansonPåBerget

Så fick vi äntligen lite respons!

Postat av: Christian Janson Åh vad det är härligt med lite sköna bloggbeefs ibland.

Vet inte riktigt var jag ska börja men om det är någon som tror att jag skriver en blogg i egenskap av journalist så har den person fel. Den skrivs i högsta grad av personen Janson.

Och eftersom ni efterlyste rannsakning av mig, dock inte av er själva uppenbarligen, så kan jag väl erkänna och kanske till och med ångra en och annan formulering i mitt första inlägg som drogs till sin spets.
Jag ber därför så hemskt mycket om ursäkt om ni har fått lida på era fina jobb och utbildningar för mina ord.

I grunden står dock min kritik om att ni skrek stå upp när en spelare i motståndarlaget var skadad kvar.
Då kvittar det i min bok om ni ropade att hon skulle stå upp som en man, Jörgen Wålemark, en vätte eller en hackspett. Det är lika tokigt och fel för det. Sedan är det ju upp till er att ta in den kritiken. Jag tror det inte men hoppas kan man ju alltid.

Sedan är det ju inte direkt någon ursäkt för en "klack" att skrika otidigheter bara för att några andra gör.

Och vad gäller erat lilla hot vad gäller pajkastning kan jag bara ta udden av alltihop med det samma. Det var inga konstigheter alls.
En tjej jag träffade ett kort tag hittade en annan kärlek - ett halvår/år senare. Var det något mer ni kasta på mig. Jag har samlat på Kalle Anka Pocket också ...

Men simma lugnt och kissa nu inte på alldeles. Det är ju ny match på lördag och då kan ni återigen visa upp ert härliga stöd som alla älskar så ...


Respons:
Suck... Jag, i egenskap av grundare av GFK Ultras, hade hoppats på herr Janson skulle försöka förstå. Jag begär inte att någon, helt utan insyn och vana av läktarkultur, ska svälja allt och älska oss. Men Janson har tillsynes tunnelseende och verkar bara vara inställd på att hitta sätt att angripa oss.
   Jansons kritik bygger på vad vi har valt att skrika när en spelare ligger ned på plan. Att en del av klacken väljer att skrika "Stå upp som Jörgen Wålemark" ligger till grund för att du har kallat oss bla. idioter. Vem har gett dej rätten att ta in, tolka situationen, och sedan kalla en hel grupp för idioter, pga av en ramsa som du feltolkat, som inte alla har skrikit, och som du från början t.o.m har uppfattat helt fel?! Som ni själva förstår har Janson byggt sin kritik likt det sätt man kokar soppa på en spik.
I detta fall väljer vi att starkt ifrågasätta vem som är "Pajasen"!
   Angående ransakning av oss själva framgår det i gårdagens blogginlägg tydligt att vi har gjort detta! Det står vilka ramsor VI anser är okej och varför. Det står även vilka ramsor vi väljer bort!
    I sitt inlägg på vår blogg skriver Janson att  "...är någon som tror att jag skriver en blogg i egenskap av journalist så har den person fel. Den skrivs i högsta grad av personen Janson."
   Det är skönt att den punkten nu är klar. Privatpersonen Jansons inlägg visar således inte på bristande journalistik. Utan snararebrist på distans och finess, liknande Aronssons uttalanden i Bohusläningen. Man kan ifrågasätta Jansons neutralitet ifrågan, då han dels har repotage som återfinns i Bohusläningen och har haft en realtion (av något slag) med Aronsson. Försöekr Janson rentutav att utnyttja läget för egen vinning?!
   Som vi klargjorde i föregående inlägg går vi inte på matcherna för någon annan än Kroppskultur!
Jansons kommentar:
"Det är ju ny match på lördag och då kan ni återigen visa upp ert härliga stöd som alla älskar så ..."
   Laget vill ha vårat stöd, och har det. Vi har skapat en läktarkultur på ny mark. Detta skapar större engagemang, spänning och uppslutning till damhandbollen. Vill Janson vara utan den? Välj en sport som biljard eller följ Kroppskulturs matcher på nätet. Där kan Janson helt välja vilka ljud han vill ska höras medans siffrorna visas på skärmen.

Man kan även läsa ett nytt blogginlägg på Jansons blogg .
 "Aldrig har jag väl blivit så idiotförklarad och ansedd som inkompetent, både som journalist och som älskare, efter mina åsikter om vad som skedde under Kropps-Önnered."
   Tycker Janson själv att kritiken vi valde att rikta mot hans inlägg är förvånande, kränkande eller onödiga efter det Janson skrev om GFKU?! Ifall våran text var en idiotförklaring ställer vi oss frågande till vad Janson anser om sina egna inlägg om GFKUs medlemmar.
   Vidare kan man läsa "Däremot framgår med all önskvärd tydlighet att homofobin är utbredd i vissa andra kretsar." Om detta skulle vara en pik riktad mot GFKU har Janson, åter igen, gjort ett övertramp och snedsteg, då han kallar oss för homofober. Det räckte inte med idioter?
   Hade Janson, för ovanlighetens skull, valt att tänka efter före han skrev något hade han kanske tänkt på en av de ramsor GFKU skrek under Önneredsmatchen - innan han uttala sig. Denna ramsa var ju för övrigt en av dem som upprörde Janson till din milda grad att han kallade oss för pajasar:  "ALLA VILL HA SEX MED JONNY DROTTZ".
   Nej, inga ramsor har vi dratt, inga rader har skrivits pga av homofobi. Jag ger dej istället en lika som bär.
Herr Janson - George Costanza!
 

/Junior
Grudnare av GFK Ultras
En tradition sedan 2008

Respons till Aronsson & Källkritik 101

Det senaste dygnet har varit en berg&dalbana i känslor.

Angående matchen
Under gårdagens match mot Önnered slets man mellan hopp och förtvivlan.
Att det sedan blev oavgjort till slut, och varför det blev det, kan man orda om i timmar.
Var det en taggad målvakt i gästernas mål eller misstag i hemmalaget som ledde till resultatet?!
Jag vill tacka alla dem som kom på matchen igår! Vi var den minsta klacken so far i GFKUs unga historia, men alla skötte sig jättebra!
   Men vart var alla som var med mot Kungälv? Det var många som bröt sitt löfte, men jag både hoppas och tror att ni kommer igen!

Angående skriverier i tidningar och på bloggar.
Den intervju som återfinns i dagens Bohusläning (torsdagen, 18/12-08), med Jessica Aronsson har skapat ilska bland många, men även en hel del frågetecken. Vi i GFKU förstår mycket väl att Bohusläningen endast har publicerat Aronsson egna ord, och riktar således endast kritik och frågor till Aronsson.
   Vi i GFKU vill börja med att förklara att samtliga ramsor är skapade med glimten i ögat.
Om en person tar illa vid sig är naturligtvis tråkigt, och vi beklagar detta. Samtidigt vill vi ifrågasätta en del av Aronssons uttalanden och professionalism.
   Som spelare i ett Elitserielag i handboll anser vi att man är en offentlig person. Således anser vi inte att vi har gjort ett påhopp på privatpersonen Aronsson, utan handbollspelaren.

Ett av Aronssons uttalanden lyder: " Helt okej om en klack stöttar sitt lag som Hammarbys, men dom här stollarna var ju bara ute för att mobba oss".
Detta uttalande får oss i GFKU att häpnas!
   Vi förstår att Aronsson syftar på de ramsor som GFKU sjöng om Aronsson och Önnered, men förstår inte hur Aronsson kan stå och säga "...dom här stollarna var ju bara ute för att mobba oss".
   De flesta ramsor som sjöngs igår kväll ritkades direkt till att stötta och peppa Kroppskultur. Ramsor riktade emot Önnered och Aronsson förekom inte alls lika frekvent. Dessutom anser vi att ramsorna Aronsson refererar till när hon säger att vi "bara va ute för att mobba" dem, är tillräckligt rumsrena för att användas i sammanhanget.

Det märks att Aronsson inte har någon vana av läktarkultur då hon använder sig av Hammarby som ett bättre exempel! Inget ont om Hammarby, men dom använder sig av ramsor så som "Vi ska våldta era horor, vi ska knulla era kor..." samt "Jävla Djurgårdssvin ni ska dö!". Dessutom har Bajenfansen (även om det är en liten klick sådanna) fått flertalet fotbollsmatcher avbrutna de senaste åren.
   Yttligare exempel är bandymatchen mellan Villa och Hammarby, som spealdes för en dryg vecka sedan. Den slutade med att ett antal Hammarbyfans fick föras till häkte.
   Tycker Aronsson att dessa ramsor och uppförande passar sig bättre än att sjunga "Alla luktar hund i Önnered"?! Vi i GFKU anser att Aronsson har plockat ramsorna vi sjöng ur sitt sammanhang. Ramsan direkt riktad till Aronsson hördes endast i anknytning till ramsan om Kroppskulturs fystränare Jonny Drotz. Denna ramsa är verkligen med glimten i ögat, och är byggd på Änglarnas "Alla vill ha sex med Håkan Mild". Ramsan riktad till Önnered är hämtad direkt ifrån den välkända "Alla luktar fisk i Göteborg" - Vi i GFKU anser att dessa ramsor är okej - men har valt att avstå från rasmor som innehåller könsord och ord som anspelar på prostitution mm. Trotts att vissa, som tex Hammarby anser att det är okej...

Men något som får oss att reagera ännu starkare är vad frilansaren Christian Jansson skrivit på sin blogg "jansonpabergat.blogspot.com"! Inte nog med att Janson gör flera klumpiga påhopp, han uttalar sig dessutom felaktigt och okunnigt.
Bland annat återfinns påhopp så som att vi är "förvirrade individer", "den pöbel som kallar sig GFK Ultras",  "en samling vilsna killar", "killar i 18års åldern som inte kan komma på något bättre än onsdags kväll än att supa sig fulla och skrika tuffa saker" mm.
   Dessa påhopp är inte bara förvånande utan även skrattretande. Vi kan inte förstå vad Janson vill uppnå med sina påhopp?! En person i Jansons ställning borde veta bättre än att kasta skit utan belägg för det han skriver!
Vi i GFKU vill klargöra vissa punkter, för Janson.

- Vi skrek aldrig "STÅ UPP SOM EN MAN" - Vi skrek "STÅ UPP SOM JÖRGEN WÅLEMARK"
Detta är en ramsa som är helt och hållet byggd på att Jörgen Wålemark är en ikon i Ljungskile/Uddevalla, En hjälte. Inte en pik till motståndaren, utan snarare en liten hyllning till Starke-Jörgen.

-Jonny Drottz ramsan är bygg på att flertalet GFKU medlemmar har haft Jonny som lärare och tränare. Vi har således en bra relation och en viss jargong! Både Jonny och hans familj tycker det en rolig ramsa och vi i GFKU anser således att det är en ramsa som är mer än okej att sjunga!

-GFK Ultras har både kvinliga och manliga medlemmar i åldrarna 16-27 år. Att vi skulle vara  "killar i 18års åldern som inte kan komma på något bättre än onsdags kväll än att supa sig fulla och skrika tuffa saker" stämmer alltså inte alls! Samtliga medlemmar pluggar eller jobbar. En del bor hemma, en del har egna familjer. Vi väljer att gå på handboll för att visa tjejerna i laget att vi bryr oss!

-Att alla medlemmar skulle ha varit berusade under matchen är även det tagit helt ut luften! Merparten av klacken var helt nyktra.

Man kan fråga sig om det är "Frilans-Janson" eller privarpersonen Janson som skrivit inläggen. Är det frilansjournalisten Janson så kan vi inte påstå att Janson är speciellt proffetionell! En frilansjournalist borde veta bättre än att ägna sig åt påhopp och påståenden utan verklighetsförankring! Dessutom bör man ifrågasätta ifall Janson inte borde vara mer objektiv i sin bedömning?!
   Janson verkar i själva verket inte ha lyssnar speciellt noga på de ramsor GFKU skrek under kvällen, då han själv säger "Inte för att jag hörde alla tokigheter som kom från dessa målbrottsstrupar". Vidare kan vi fastslå att han bygger sin kritik på att vi ska ha skrikit, som tidigare nämnts, "stå upp som en man" när ramsan egentligen löd "stå upp som Jörgen Wålemark".

Är det privatpersonen Janson kan man ju fråga sig om man verkligen ska ägna sig åt sådan pajakastning i hans situation? Att, som Janson gjort, slänga ur sig saker och ting till höger och vänster som helt saknar fakta kan ju få konsekvenser? Det skulle ju vara som att säga att herr Janson haft två flickvänner - varav en blev lesbisk och en bisexuell kort tid efter relationen. Stämmer det?
Ingen aning - men det hade varit roligt att skriva. Så låt oss hoppas att det inte var privat personen Janson som skrev allt angående våra åldrar, ramsor och alkoholvanor. Lås oss hoppas att det var Frilans-Janson som gjorde ett snesteg. Det kan ju alla göra? - För om det var privatpersonen Janson, ja då kan det ju bli väldigt tråkigt med pajkastning? Eller hur?

Avslutningsvis vill vi i GFK Ultras påpeka att vi INTE är på matcherna för att sjunga ramsor, hoppa och trumma för Aronssons skull. Vi är inte där för Bohusläningens skull. Vi är inte heller där för Janson, oavsett ifall det är frilansjournalisten eller privatpersonen. Vi är där för Kroppskultur - vårat grönvita lag.
Och dom uppskattar oss, vi får beröm av både coacher, herrlag och damlag. Vi i GFKU har bra kontakt med både ledare och spelare. Dom har vårat stöd och vi har deras.
Janson - GFK Ultras är inte traditionslösa!
Vi är en tradition sen 2008!

GFK Ultras

Nytt inlägg på G





Senare ikväll kommer ett inlägg angående gårdagen och dagens skriverier.
håll ut

MVh GFKU

Idag, 19.00!

Det börjar närma sig match, och tagging har börjat så smått. Har redan lyssnat på "Just Idag" två ggr!
Som det tidigare har skrivits är detta lite a ett hatmöte. Och jag vet att det ahde betytt mycket för vår grönvite coach om det kom mycket folk idag! Vi ska visa att Kroppskultur är en bättre förening, bättre lag och har något som INGEN annan svenskklubb i damhandboll har, en BRA klack!

Vårt "offer" i dagens match kommer att vara Jessica Aronsson. (kika in här för att kolla Önnereds trupp). Aronsson är,e nligt anonyma källor, en spelare som mycket väl skulle kunna bli grinig om man jobbar lite på det... Detta passar GFKU alldelles utmärkt, inte sant?!

Väl mött 18.30 - utanför surtantens fönster!

På Onsdag, den 17:e dec. DÅ JEFFLAR

Nu på onsdag smäller det igen, när GFKU går på matchen mellan Kroppskultur och Önnered i Damernas elitserie.
Den här matchen är EXTREMT viktig då det är lite av ett hatmöte.
Inte nog med att våran tränare har varit coach i Önnered! Dessutom lirar det två st fd Kroppskulturspelare i Önnered! Läge för hets!!! Matchen är den första efter EM-uppehållet och vad hade varit skönare än en seger hemma i Agnebergshallen inför Jul?!

GFKU satsar stort på matchen och samling sker 18.30, utanför surtantens fönster (Mellan pizeria Italia & Einars Café)!
Nu mina bröder och systrar är det upp till bevis. Va det en tillfällighet att det anslöt sig folk mot Kungälv? Eller står alla för sitt ord? En gång Kroppsare, alltid Kroppsare!

Forza GrönVitt!

Anna Baldesjö

Kroppskulturs målvakt, som ju dessvärre är skadad för tillfället, Anna Baldesjö visar Kärlek.

På henne blogg http://baldesjo.blogg.se/ återfinns följande citat:

"Var och såg Kropps killarna i hallen förut, förlust med 23-27.. Killarna stod upp rätt bra bakåt, men det vill sig inte riktigt framåt.. Men bara att komma igen nästa match!
GFK ULTRAS var iaf på plats och visade som vanligt världsklass, bästa handbollsklacken helt klart!"

Anna: Roligt att du använde orden världsklass och bästa!
För du håller ju också världsklass och helt klart bästa handbollsmålvakten (iaf på kryckor ;P)

Många grönvita kramar från GFKU till Dej!

Stolpe, sex and Rock 'N Roll - över and out
Forza Grönvitt

Lite kärlek till våra grönvita bröder

Eventuellt en av de bästa prestationerna, på läktaren, som vi har sett på svensk mark hittar ni här!

United we stand

En gång Kroppsare, ALLTID Kroppsare

Jätte kul att se så många nya ansiktet i Fredags!
Inte nog med att ni stod med oss, ni levererade också!
Jag hoppas verkligen att vi ses igen. Tillsammans kan vi se till att vi blir större och större.

GFKU - Sveriges bästa handbollsklack!
Stolpe, peace and love!

FORZA GRÖNVITT



 


Tack!

Tack till Kroppskultur för att ni visade att ni bryr er!
Tack till juniorerna som spred glädje, trummade, hoppade å stöttade!
Tack till laget som visade vilja!
Tack till resten av publiken som höll igång, och höll hoppet levande!
Tack till BWU!
Tack til ALLA som idag blev medlemmar i GFKU!

Vi ses den 17:e dec!

KÖR BARA, KÖR

Fan va gött!
Saken är BIFF, imorgon går GFKU på sin första herrlagsmatch.
Vi kommer att börja ladda upp relativt tidigt för dom som vill - detta sker hos vår alles, Junior =D

Vi har kommit överens med Kropps om ett skyst pris på biljetterna, men detta är endast för oss somgår i samlad trupp in!

Imorgon kommer även ett viktigt beslut att fattas. De som är trogna GFKU:are och som är på plats imorgon kommer få sin vilja igenom. Exakt vad får ni reda på imorgon!

FORZA GRÖNVITT!

Just de

I väntan på en film på oss så kan ni spana in den här så länge.
Lång - ja!
Bra - Oh ja!

Dom håller nästan igång som oss!

Sen har ni en till.
Nästan som när vi drog flaggan i huvet på dommaren i Skövde ;P


Herrmatch på fredag. Kroppskultur - Kungälv

Vi har diskuterat om vi ska gå och stötta herrarna på fredag, den 5:e december. Intresset verkar vara lågt.
ÄR ni intresserade så visa det isåfall, som läget är nu är vi inte tillräckligt med folk för att organisera något seriöst och helhjärtat. Så, vill ni köra på fredag? Hör av er!

Skövde får yttligare en omgång

På Onsdag åker killarna i Bajen West Ultras till Skövde för att stötta sitt Bajen mot Skövde.
Skövde hinner alltså knappt återhätma sig efter GFKU innan nästa gäng kommer dit.
Vi GFKU önskar Bajen West Ultras lycka till och hoppas att dom grisar å sjugner lika bra som oss!

FORZA GRÖNVIT

Bilder sökes

Är det någon som har bidler/filmer ifrån GFK Ultras upptåg?
Ladda isåfall upp dem på facebook, så ska dom spridas ;P

(filmer som inenhåller raketer, i badrum o dyl, undanbedes ;P)

RSS 2.0