Respons till Aronsson & Källkritik 101

Det senaste dygnet har varit en berg&dalbana i känslor.

Angående matchen
Under gårdagens match mot Önnered slets man mellan hopp och förtvivlan.
Att det sedan blev oavgjort till slut, och varför det blev det, kan man orda om i timmar.
Var det en taggad målvakt i gästernas mål eller misstag i hemmalaget som ledde till resultatet?!
Jag vill tacka alla dem som kom på matchen igår! Vi var den minsta klacken so far i GFKUs unga historia, men alla skötte sig jättebra!
   Men vart var alla som var med mot Kungälv? Det var många som bröt sitt löfte, men jag både hoppas och tror att ni kommer igen!

Angående skriverier i tidningar och på bloggar.
Den intervju som återfinns i dagens Bohusläning (torsdagen, 18/12-08), med Jessica Aronsson har skapat ilska bland många, men även en hel del frågetecken. Vi i GFKU förstår mycket väl att Bohusläningen endast har publicerat Aronsson egna ord, och riktar således endast kritik och frågor till Aronsson.
   Vi i GFKU vill börja med att förklara att samtliga ramsor är skapade med glimten i ögat.
Om en person tar illa vid sig är naturligtvis tråkigt, och vi beklagar detta. Samtidigt vill vi ifrågasätta en del av Aronssons uttalanden och professionalism.
   Som spelare i ett Elitserielag i handboll anser vi att man är en offentlig person. Således anser vi inte att vi har gjort ett påhopp på privatpersonen Aronsson, utan handbollspelaren.

Ett av Aronssons uttalanden lyder: " Helt okej om en klack stöttar sitt lag som Hammarbys, men dom här stollarna var ju bara ute för att mobba oss".
Detta uttalande får oss i GFKU att häpnas!
   Vi förstår att Aronsson syftar på de ramsor som GFKU sjöng om Aronsson och Önnered, men förstår inte hur Aronsson kan stå och säga "...dom här stollarna var ju bara ute för att mobba oss".
   De flesta ramsor som sjöngs igår kväll ritkades direkt till att stötta och peppa Kroppskultur. Ramsor riktade emot Önnered och Aronsson förekom inte alls lika frekvent. Dessutom anser vi att ramsorna Aronsson refererar till när hon säger att vi "bara va ute för att mobba" dem, är tillräckligt rumsrena för att användas i sammanhanget.

Det märks att Aronsson inte har någon vana av läktarkultur då hon använder sig av Hammarby som ett bättre exempel! Inget ont om Hammarby, men dom använder sig av ramsor så som "Vi ska våldta era horor, vi ska knulla era kor..." samt "Jävla Djurgårdssvin ni ska dö!". Dessutom har Bajenfansen (även om det är en liten klick sådanna) fått flertalet fotbollsmatcher avbrutna de senaste åren.
   Yttligare exempel är bandymatchen mellan Villa och Hammarby, som spealdes för en dryg vecka sedan. Den slutade med att ett antal Hammarbyfans fick föras till häkte.
   Tycker Aronsson att dessa ramsor och uppförande passar sig bättre än att sjunga "Alla luktar hund i Önnered"?! Vi i GFKU anser att Aronsson har plockat ramsorna vi sjöng ur sitt sammanhang. Ramsan direkt riktad till Aronsson hördes endast i anknytning till ramsan om Kroppskulturs fystränare Jonny Drotz. Denna ramsa är verkligen med glimten i ögat, och är byggd på Änglarnas "Alla vill ha sex med Håkan Mild". Ramsan riktad till Önnered är hämtad direkt ifrån den välkända "Alla luktar fisk i Göteborg" - Vi i GFKU anser att dessa ramsor är okej - men har valt att avstå från rasmor som innehåller könsord och ord som anspelar på prostitution mm. Trotts att vissa, som tex Hammarby anser att det är okej...

Men något som får oss att reagera ännu starkare är vad frilansaren Christian Jansson skrivit på sin blogg "jansonpabergat.blogspot.com"! Inte nog med att Janson gör flera klumpiga påhopp, han uttalar sig dessutom felaktigt och okunnigt.
Bland annat återfinns påhopp så som att vi är "förvirrade individer", "den pöbel som kallar sig GFK Ultras",  "en samling vilsna killar", "killar i 18års åldern som inte kan komma på något bättre än onsdags kväll än att supa sig fulla och skrika tuffa saker" mm.
   Dessa påhopp är inte bara förvånande utan även skrattretande. Vi kan inte förstå vad Janson vill uppnå med sina påhopp?! En person i Jansons ställning borde veta bättre än att kasta skit utan belägg för det han skriver!
Vi i GFKU vill klargöra vissa punkter, för Janson.

- Vi skrek aldrig "STÅ UPP SOM EN MAN" - Vi skrek "STÅ UPP SOM JÖRGEN WÅLEMARK"
Detta är en ramsa som är helt och hållet byggd på att Jörgen Wålemark är en ikon i Ljungskile/Uddevalla, En hjälte. Inte en pik till motståndaren, utan snarare en liten hyllning till Starke-Jörgen.

-Jonny Drottz ramsan är bygg på att flertalet GFKU medlemmar har haft Jonny som lärare och tränare. Vi har således en bra relation och en viss jargong! Både Jonny och hans familj tycker det en rolig ramsa och vi i GFKU anser således att det är en ramsa som är mer än okej att sjunga!

-GFK Ultras har både kvinliga och manliga medlemmar i åldrarna 16-27 år. Att vi skulle vara  "killar i 18års åldern som inte kan komma på något bättre än onsdags kväll än att supa sig fulla och skrika tuffa saker" stämmer alltså inte alls! Samtliga medlemmar pluggar eller jobbar. En del bor hemma, en del har egna familjer. Vi väljer att gå på handboll för att visa tjejerna i laget att vi bryr oss!

-Att alla medlemmar skulle ha varit berusade under matchen är även det tagit helt ut luften! Merparten av klacken var helt nyktra.

Man kan fråga sig om det är "Frilans-Janson" eller privarpersonen Janson som skrivit inläggen. Är det frilansjournalisten Janson så kan vi inte påstå att Janson är speciellt proffetionell! En frilansjournalist borde veta bättre än att ägna sig åt påhopp och påståenden utan verklighetsförankring! Dessutom bör man ifrågasätta ifall Janson inte borde vara mer objektiv i sin bedömning?!
   Janson verkar i själva verket inte ha lyssnar speciellt noga på de ramsor GFKU skrek under kvällen, då han själv säger "Inte för att jag hörde alla tokigheter som kom från dessa målbrottsstrupar". Vidare kan vi fastslå att han bygger sin kritik på att vi ska ha skrikit, som tidigare nämnts, "stå upp som en man" när ramsan egentligen löd "stå upp som Jörgen Wålemark".

Är det privatpersonen Janson kan man ju fråga sig om man verkligen ska ägna sig åt sådan pajakastning i hans situation? Att, som Janson gjort, slänga ur sig saker och ting till höger och vänster som helt saknar fakta kan ju få konsekvenser? Det skulle ju vara som att säga att herr Janson haft två flickvänner - varav en blev lesbisk och en bisexuell kort tid efter relationen. Stämmer det?
Ingen aning - men det hade varit roligt att skriva. Så låt oss hoppas att det inte var privat personen Janson som skrev allt angående våra åldrar, ramsor och alkoholvanor. Lås oss hoppas att det var Frilans-Janson som gjorde ett snesteg. Det kan ju alla göra? - För om det var privatpersonen Janson, ja då kan det ju bli väldigt tråkigt med pajkastning? Eller hur?

Avslutningsvis vill vi i GFK Ultras påpeka att vi INTE är på matcherna för att sjunga ramsor, hoppa och trumma för Aronssons skull. Vi är inte där för Bohusläningens skull. Vi är inte heller där för Janson, oavsett ifall det är frilansjournalisten eller privatpersonen. Vi är där för Kroppskultur - vårat grönvita lag.
Och dom uppskattar oss, vi får beröm av både coacher, herrlag och damlag. Vi i GFKU har bra kontakt med både ledare och spelare. Dom har vårat stöd och vi har deras.
Janson - GFK Ultras är inte traditionslösa!
Vi är en tradition sen 2008!

GFK Ultras

Kommentarer
Postat av: Haller

Härligt jobbat! Pressens skriverier ska man aldrig bry sig om, oftast är det en höna av en fjäder som pappersblaskorna handlar om. Att den där bruder nämner er i Bajen kretsar skulle jag personligen ta som en fjäder i hatten.



Keep going brothers!

2008-12-18 @ 22:57:29
URL: http://www.metrobloggen.se/haller
Postat av: bwu

hata media. hata lögnare. HATA ALLA!



Hata alla vi ska kravalla.



bra skrivet.

567 bwu

2008-12-18 @ 23:04:30
URL: http://www.bajenwestultras.blogspot.com
Postat av: rasmuzzz

när jag läste de i tidningen i dag kunde ja inte mer en att skratta haha. fy fan för den jävla idioten ja ka ninte bli mer en arg och besviken vi står ju å skriker oss hesa varge match å så får vi de här som tack nä de va dåligt!!!



skit bra skrivet ;) ses nästa match =)

2008-12-18 @ 23:07:38
URL: http://gfkultras.blogg.se/
Postat av: Junior

SV till Haller:



Haha, de vet du att jag gör. Det är lite humor på att hon valde just Bajen, inte sant?

Sammanslagning mot Önnered borta? Så kör vi lite bajen banderoller också. Då får vi skriva vad som helst - iaf enligt Aronsson ;)

2008-12-18 @ 23:07:53
URL: http://gfkultras.blogg.se/
Postat av: Junior

SV till Rasmuzzz:



Ja, men skit i tidningen å gå in på Anna Baldesjös blogg! Där öses det lovord över oss ist för skit!

2008-12-18 @ 23:09:31
URL: http://gfkultras.blogg.se/
Postat av: Christian Janson

Åh vad det är härligt med lite sköna bloggbeefs ibland.



Vet inte riktigt var jag ska börja men om det är någon som tror att jag skriver en blogg i egenskap av journalist så har den person fel. Den skrivs i högsta grad av personen Janson.



Och eftersom ni efterlyste rannsakning av mig, dock inte av er själva uppenbarligen, så kan jag väl erkänna och kanske till och med ångra en och annan formulering i mitt första inlägg som drogs till sin spets.

Jag ber därför så hemskt mycket om ursäkt om ni har fått lida på era fina jobb och utbildningar för mina ord.



I grunden står dock min kritik om att ni skrek stå upp när en spelare i motståndarlaget var skadad kvar.

Då kvittar det i min bok om ni ropade att hon skulle stå upp som en man, Jörgen Wålemark, en vätte eller en hackspett. Det är lika tokigt och fel för det. Sedan är det ju upp till er att ta in den kritiken. Jag tror det inte men hoppas kan man ju alltid.



Sedan är det ju inte direkt någon ursäkt för en "klack" att skrika otidigheter bara för att några andra gör.



Och vad gäller erat lilla hot vad gäller pajkastning kan jag bara ta udden av alltihop med det samma.

Det var inga konstigheter alls.

En tjej jag träffade ett kort tag hittade en annan kärlek - ett halvår/år senare.

Var det något mer ni kasta på mig. Jag har samlat på Kalle Anka Pocket också ...



Men simma lugnt och kissa nu inte på alldeles.

Det är ju ny match på lördag och då kan ni återigen visa upp ert härliga stöd som alla älskar så ...

2008-12-19 @ 01:38:19
Postat av: Junior

Svar till Christian Jansson:



Kul att du väljer att inte vara anonym denna gång. Svar på dina utspel återfinner du nu som ett blogginlägg. Tack för publiciteten.



Simma lugnt själv Goerge

2008-12-19 @ 09:13:35
URL: http://gfkultras.blogg.se/
Postat av: Broström

Jag tror nog att Aronsson syftade på Hammarbys handbollsfans, inte fotbollsfansen. Men det är vad jag tror, inte vad jag vet.

2008-12-19 @ 13:32:27
URL: http://metrobloggen.se/somenoppenblogg
Postat av: junior

Svar till Broström:

Ifall nu ARonsson syftar på Bajens sk. handbollsklack gjorde inte det direkt saken bättre.



nr 1) Som Bajenfan stöttar du inte Bajen i en sport. Utan i alla. Man "kan inte" hålla på Bajen i fotboll men inte i handboll tex.



nr 2) Många utav de Bajenfans som, i matchen mot Gripen i bandy, blev avisade från arenan samt de fans som blev häktade i anknytning till Gripen matchen har vid ett X antal tillfällen även varit på Hammarbys handbollsmatcher.



Så, om det nu är detta Aronsson syftar på, vad tyder det då på?!

2008-12-20 @ 05:02:13
URL: http://gfkultras.blogg.se/
Postat av: Junior

häktade i anknytning till matchen mot Villa

2008-12-20 @ 13:08:56
URL: http://gfkultras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0